Θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής (Μέρος 1ο)

Θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής (Μέρος 1ο)

H Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή μπορεί να αποβεί τρομερά δυσλειτουργική για τον θεραπευόμενο. Μάθετε τις βασικές έννοιες της προσέγγισης για τη θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής και κατανοήσετε τον τρόπο διεξαγωγής μιας πολύ εστιασμένης προσέγγισης και αξιολόγησης, που θα φέρει αποτελέσματα στη θεραπευτική σας πράξη!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια 1ου Μέρους: 1:22:43Ο Μπομπ είναι ένας νέος άνθρωπος. που παρουσιάζει συνεχείς ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές που τον οδηγούν να πει στον Wilson «θέλω να επιστρέψει το μυαλό μου»! Ο Μπομπ έχει κυριευθεί με την εμμονή ότι το εξουθενωτικό άγχος θα παραμείνει μαζί του μέχρι να λάβει τη σωστή θεραπευτική καθοδήγηση με αποτέλεσμα να ξοδεύει το χρόνο του με επαναληπτικές συμπεριφορές ντυσίματος ή προετοιμασίας για να κοιμηθεί.

Προσπαθώντας να αποφύγει οτιδήποτε πυροδοτεί το φόβο του να κλιμακώσει το άγχος του, χάνει τον ύπνο του, αργεί στη δουλειά του που τόσο αγαπά και στερείται τον ψυχικό χώρο που χρειάζεται για να οικοδομήσει μια επιτυχημένη ζωή. Επιπλέον, η προηγούμενη θεραπεία του τον βοήθησε ελάχιστα, αφήνοντας τον χωρίς εφόδια για να διαχειριστεί την καθημερινή του ζωή.

Μέσα σε δύο συνεδρίες με τον Μπομπ, ο Wilson επιδεικνύει τις βασικές έννοιες που διέπουν την προσωπική του προσέγγιση για τη θεραπεία των διαταραχών άγχους.

Ο Wilson στέκεται δίπλα στον Μπομπ με συμπόνια, σαφήνεια και επιθετικές αναλογίες που επηρεάζουν το θαρραλέο ταμπεραμέντο του Μπομπ, τον ενθαρρύνει με πάθος να υπερβεί το περιεχόμενο των ιδεολογικών σκέψεων και πρακτικών του, κινώντας τον προς αυτό που φοβάται και τον υποστηρίζει τον να μαθαίνει να ανέχεται την αβεβαιότητα. Ο θεραπευτής κάνει έκκληση στο έμφυτο πνεύμα μάχης του Μπομπ και τον προκαλεί να το αντιμετωπίσει και να αλλάξει δραματικά τη σχέση του με το άγχος.

Αν θέλετε να κατανοήσετε την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και να βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις πιο άκαμπτες πτυχές της, θα τα βρείτε εδώ στη συναρπαστική, ζωντανή προσέγγιση του Wilson.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτές τις συνεδρίες, θα:
- Μάθετε τις βασικές έννοιες της προσέγγισης για τη θεραπεία της μείζονος Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής.
- Κατανοήσετε τον τρόπο διεξαγωγής μιας πολύ εστιασμένης προσέγγισης και αξιολόγησης.
- Αποκτήσετε και θα μεταδώσετε τα απαραίτητα εργαλεία για να βοηθήσετε τους θεραπευόμενους σας να αυξήσουν την ανοχή τους στην αβεβαιότητα και δυσφορία.


Προσθέστε στη συνδρομή σας και το 2ο Μέρος της Συνεδρίας: "Θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής: Μέρος 2ο"

Επωφεληθείτε της Συνδρομής "1 μήνα / 2 Συνεδρίες"