Τα συστατικά της επιτυχημένης ψυχοθεραπείας

Τα συστατικά της επιτυχημένης ψυχοθεραπείας

Ανεξάρτητα από τη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθείτε, υπάρχουν ορισμένα πολύ βασικά θεραπευτικά στοιχεία που συνθέτουν κάθε επιτυχημένη θεραπεία! Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και πώς να τα αξιοποιήσετε, μέσα από θεραπευτικά περιστατικά και διδακτικό θεραπευτικό υλικό.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 01:33:13Οι θεραπευτές δαπανούν αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες κλινικές προσεγγίσεις - μερικές φορές σε βάρος των βασικών στοιχείων του θεραπευτικού έργου τους. Χωρίς να μειώνεται η σπουδαιότητα της εκμάθησης των τεχνικών της ΓΣΘ, της Gestalt και των υπολοίπων προσεγγίσεων, η επιτυχής θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι αποτελείται από ένα βασικό σύνολο σχεσιακών εργαλείων.

Σε αυτό το βίντεο, οι Molyn Leszcz, Clare Pain και Jon Hunter εξετάζουν σε βάθος την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας που ισχύει σε όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις. Μέσα από μια σειρά διδακτικών μαθημάτων και ζωντανών συνεδριών, συνθέτουν τους πιο κρίσιμους κοινούς παράγοντες της θεραπείας και παρέχουν μια προσέγγιση για την κατανόηση και την προώθηση της πολύ σημαντικής θεραπευτικής συμμαχίας.

Θα παρακολουθήσετε τρεις ψυχολόγους να επικεντρώνονται στα βασικά πεδία: τις θεωρίες, τις αρχές και τις πρακτικές που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα σχεδόν κάθε τύπου ψυχοθεραπείας. Εστιάζοντας στην εδραίωση και τη διατήρηση μιας ισχυρής συμμαχίας με τους θεραπευόμενους, καλύπτουν τα δομικά στοιχεία της θεραπευτικής σχέσης και δείχνουν πώς να την αξιοποιήσουν μέσω ζωντανών συνεδριών με τον Τζόελ, έναν καταθλιπτικό άνθρωπο αποξενωμένο από τη γυναίκα και την κόρη του και την Κάθριν, μια γυναίκα που αναζητά το νόημα δεκατίες μετά τον εφηβικό βιασμό της.

Οι θεραπευτές ενσωματώνουν βασικά χαρακτηριστικά που προωθούν μια ισχυρή συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της ενσυναίσθησης, του ενδιαφέροντος και της αυθεντικότητας καθώς επανέρχονται συνεχώς στη σχέση κατά τη διάρκεια περιόδων αμφιβολίας ή έντασης.

Το βίντεο περιγράφει επίσης τις κρίσιμες τεχνικές για τη διατήρηση της συμμαχίας, όπως η διερεύνηση προσδοκιών και στόχων στο παρόν και το πώς, η επικύρωση των ανησυχιών του θεραπευόμενου και η ανάπτυξη κοινής κατανόησης της κατάστασής τους. Θα μάθετε για το ρόλο της προσκόλλησης, της μεταβίβασης και της αντιμεταβίβασης και του τραύματος στην ψυχοθεραπεία και θα δούμε πώς αυτές οι θεωρίες εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό το βίντεο είναι απαραίτητο για όσους αναζητούν τις αποτελεσματικές στρατηγικές που λειτουργούν σε όλες τις μεθόδους. Σε αυτό το βίντεο θα βρείτε βασικά στοιχεία της θεραπευτικής διεργασίας που χρειάζεται απαραιτήτως να διαθέτετε.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα:

  • Μάθετε πώς να δημιουργείτε και να διατηρείτε μια θεραπευτική συμμαχία συνεργασίας με τους θεραπευόμενους.
  • Κατανοήσετε τους κλινικούς κινδύνους και τις προκλήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα.
  • Ανακαλύψετε τρόπους για να ενσωματώσετε τη θεωρία προσκόλλησης, την μεταβίβαση και την αντιμεταβίβαση και την υποστήριξη τραυματικών περιστατικών στο θεραπευτικό έργο σας.

Βιογραφικά

Ο Molyn Leszcz, MD, FRCPC, DFAGPA, είναι Καθηγητής και Πρόεδρος (Προσωρινά) στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Προϊστάμενος Ψυχίατρος στο Νοσοκομείο Mount Sinai. Το ακαδημαϊκό και κλινικό έργο του επικεντρώθηκε στη διεύρυνση της εφαρμογής ψυχοθεραπείας στην ψυχιατρική. Ο Leszcz είναι διακεκριμένος συνεργάτης του Συλλόγου της Αμερικανικής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και συν-προεδρεύει της Ομάδας Science to Services που οδηγεί στη δημοσίευση κατευθυντήριων οδηγιών κλινικής πρακτικής για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Με τον Irvin Yalom, ήταν συν-συγγραφέας στην πέμπτη έκδοση της Θεωρίας και της Πρακτικής της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (2005). Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Η Clare Pain, MD, MSc, FRCPC, DSc (Hons), είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του University of Toronto, Διευθύντρια του Προγράμματος Ψυχολογικών Τραυμάτων στο Mount Sinai Hospital, Σύμβουλος του Καναδικού Κέντρου για Θύματα Βασανιστηρίων, συν-Διευθύντρια Toronto-Addis Ababa Collaboration Program. Το κλινικό της έργο εστιάζει στην αξιολόγηση και τη θεραπεία ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, οι οποίοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις συνέπειες του ψυχολογικού τραύματος. 

Ο Jonathan Hunter, MD, FRCPC, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο University of Toronto, όπου είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Διασυνδετικής Ψυχιατρικής. Είναι επικεφαλής των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στο Κέντρο Μαστού Marvelle Koffler στο Νοσοκομείο Mount Sinai και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Συνεργασίας Ψυχικής Υγείας του Κολλεγίου Οικογενειακών Ιατρών του Οντάριο. Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ψυχιατρική και ψυχοθεραπευτική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, τον ρόλο της πρώιμης ζωής και την προσκόλληση στην προσαρμογή σε ασθένειες και τη σημασία της πνευματικότητας στη θεραπεία.

Δείτε το τρέιλερ