Συμβουλευτική Εποπτεία για τη θεραπεία παιδιών

Συμβουλευτική Εποπτεία για τη θεραπεία παιδιών

Σε αυτή τη ζωντανή συνεδρία συμβουλευτικής, η Violet Oaklander σας δίνει μια απτή και ξεκάθαρη καθοδήγηση για να δουλεύετε με διάφορες περιπτώσεις παιδιών, ενώ παράλληλα θα αποκτάτε πρακτικές δεξιότητες, εργαλεία και τεχνικές για να χρησιμοποιήσετε αμέσως στη θεραπεία παιδιών!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 01:46:00Συνδυάζοντας τις θεραπείες Gestalt και τη θεραπεία μέσω τέχνης, η επιφανής παιδοψυχολόγος Dr. Violet Oaklander έχει εκπαιδεύσει για αρκετές δεκαετίες θεραπευτές από όλο τον κόσμο, στη μοναδική της προσέγγιση.

Με μια ζεστή και υποστηρικτική παρουσία, η Oaklander προσφέρει καθοδήγηση σε τρεις θεραπευτές, καθένας από τους οποίους έχει δύσκολες περιπτώσεις. Ένα 11χρονο αγόρι που αποβλήθηκε από το σχολείο αμέσως μετά το χωρισμό των γονέων του, ένα κορίτσι ηλικίας 6 ετών, το οποίο έχει μεταφερθεί σε πέντε οικοτροφεία μέσα σε τρία χρόνια και ένα αγόρι που μπαίνει στην εφηβεία, ενώ όταν ήταν τεσσάρων κακοποίηθηκε σεξουαλικά, η Oaklander μοιράζεται τη σοφία και την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη των παιδιών, το τραύμα και τα απαραίτητα εφόδια εξερεύνησης των εσωτερικών κόσμων των παιδιών. Επιπλέον, παρέχει λεπτομερείς συμβουλές προς τους γονείς σχετικά με τη αντιμετώπιση και την οικοδόμηση της αίσθησης του εαυτού του παιδιού.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές της θεραπείας Gestalt όπως η σημασία της επαφής και η συναίσθηση της ζωντάνιας, η Oaklander επιδεικνύει επίσης τις ιδιαιτερότητες της χρήσης τεχνικών θεραπείας της τέχνης για να εξερευνηθεί το συναισθηματικό τοπίο κάθε παιδιού. Καθώς παρατηρείτε αυτή τη συμβουλευτική συνεδρία, θα λάβετε έναν πλούτο συγκεκριμένων, πρακτικών στρατηγικών και θα κλείσετε την οθόνη αισθανόμενοι πιο σίγουροι για την ικανότητά σας να οδηγήσετε την θεραπεία παιδιού.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα:

  • Κατανοήσετε πώς η Oaklander ενσωματώνει τη θεραπεία μέσω τέχνης και την θεραπεία Gestalt.
  • Αναπτύξετε δεξιότητες για να εργαστείτε με παιδιά που έχουν υποστεί διάφορα τραύματα.
  • Μάθετε τεχνικές για να βοηθήσετε τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματα, ιδιαίτερα τον θυμό.

Εκτός από τις συναρπαστικές και επεξηγηματικές συνεδρίες συμβουλευτικής, αυτό το βίντεο περιλαμβάνει επίσης μια σύντομη συνέντευξη της Violet Oaklander από τον Victor Yalom, στην οποία συζητά τις σκέψεις της σχετικά με τη συμβουλευτική και τη σημασία της θεραπευτικής σχέσης. Μιλάει επίσης γιατί πιστεύει ότι πολλοί παιδοθεραπευτές πρέπει να μάθουν να προσφέρουν περισσότερες οδηγίες. Ενώ η Oaklander χαρακτηρίζεται ως θεραπεύτρια της Gestalt, η εμπεριστατωμένη της τεχνογνωσία και οι προσγειωμένες προτάσεις της θα βοηθήσουν όλους τους θεραπευτές που δουλεύουν με παιδιά.


 Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.