Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία - EFT (Μέρος 2ο)

Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία - EFT (Μέρος 2ο)

Η Dr. Sue Johnson έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο αυθεντική ειδικός με τη μεγαλύτερη συμβολή στη θεραπεία ζεύγους τα τελευταία 30 χρόνια». Τώρα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε να παρουσιάζει το έργο της σε δύο επίπεδα: σε μια συμβουλευτική εποπτεία σε θεραπευτές ζεύγους σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και σε μία πραγματική συνεδρία με ένα πολύ δύσκολο ζευγάρι που αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες και μπαίνει σε συνεχείς φαύλους κύκλους αλληλοκατηγορίας!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια 2ου μέρους: 1:55:04Ο Ματ και η Ρία νιώθουν απογοητευμένοι από τις συχνές διαμάχες τους και ο θεραπευτής τους αγωνίζεται να περιορίσει τις έντονες συγκρούσεις τους και να τους βοηθήσει να επανασυνδεθούν με θετικά συναισθήματα.

Ο Ματ, έχοντας εκτίσει τη στρατιωτική θητεία του στο Ιράκ ως πιλότος ελικοπτέρου, επέστρεψε έχοντας διαγνωστεί με Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD) και διαπιστώνει ότι κλείνεται συναισθηματικά, κάνοντας την Ρία να αισθανθεί πληγωμένη, εγκαταλελειμμένη και να νιώθει περισσότερο σαν υπάλληλος παρά ως σύντροφος. Η απεγνωσμένη επιθυμία της προς τον Ματ να την καταλαβαίνει και να την εκτιμά, εξελίσσεται ως ένας «κλιμακούμενος θυμός», κάνοντας τον Ματ να νιώθει καταβεβλημένος και να θέλει να αποτραβηχτεί ακόμα περισσότερο.

Η Sue Johnson αφού έχει κάνει μία συμβουλευτική εποπτεία με τον θεραπευτή του ζεύγους, θα τη δείτε σε αυτό το βίντεο να δουλεύει σε πραγματική συνεδρία με αυτό το ζευγάρι σε μια εξαιρετική επίδειξη της επιδεξιότητας και της αποτελεσματικότητας της Emotionally Focused Therapy.

Σε μια μόνο συνεδρία, τους βοηθά να κατανοήσουν τις συγκρούσεις τους μέσω της προσκόλλησης, να κατανοήσουν τον αρνητικό κύκλο στη σχέσης τους και να αρχίσουν να αποκαλύπτουν μερικά από τα ευάλωτα συναισθήματα που αποτελούν τη βάση για την εκδήλωση του εκρηκτικού τους θυμού.

Οι σχολιασμοί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συζήτηση και τη συνεδρία, παρέχουν μια ξεκάθαρη και βοηθητική εικόνα της προσέγγισής της.

Μέσα σε αυτές τις συνεδρίες θα δείτε την Sue Johnson να συνοψίζει τις βασικές αρχές της EFT, να παρέχει εξαιρετικές συμβουλές και στη συνέχεια να διεξάγει μια πραγματικά δεξιοτεχνική συνεδρία με ένα πολύ δύσκολο ζευγάρι που αντιμετωπίζει πολυάριθμες συγκρούσεις.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα μάθετε:

- Τη βασική θεωρία και τις αρχές της Emotionally Focused Therapy.

- Πώς να βοηθήσετε τα ζευγάρια να προσδιορίσουν τους αρνητικούς κύκλους που τους κρατούν κολλημένους.

- Ειδικές τεχνικές για να βοηθήσετε τους θεραπευόμενους να έχουν πρόσβαση στα πρωταρχικά συναισθήματα που οδηγούν τις συγκρούσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της επαναπλαισίωσης, της ενίσχυσης, της ενσυναίσθησης και των αναπαραστάσεων.


Προσθέστε στη συνδρομή σας και το 1ο Μέρος της Συνεδρίας: "Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT) - 1ο Μέρος"

Επωφεληθείτε της Συνδρομής "1 μήνα / 2 Συνεδρίες"