Ψυχοθεραπεία με τον Θεραπευόμενο που προβάλλει αντίσταση

Ψυχοθεραπεία με τον Θεραπευόμενο που προβάλλει αντίσταση

Αυτή η συνεδρία παρουσιάζει τον αναγνωρισμένο θεραπευτή και καθηγητή Erving Polster, να χρησιμοποιεί επιδέξια τις θεραπευτικές δεξιότητές του με τον Τζέραλντ, τον τύπο του θεραπευόμενου με τον οποίο όλοι εμείς οι θεραπευτές έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολία. Ο Τζέραλντ είναι έξυπνος, κυνικός, συναισθηματικά αποστασιοποιημένος, ιδιαίτερα διανοητικός και προβάλει αντίσταση αποφασισμένος να νικήσει τον θεραπευτή του όπως και τους προηγούμενους! Όποιος θεραπευτής παρακολουθήσει αυτό το βίντεο, θα κερδίσει σίγουρα στη θεραπευτική του πράξη!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 1:21:00Ο Polster συνοψίζει την προσέγγισή του λέγοντας: Οι προφανείς θεραπευτικές τεχνικές θα τον απομακρύνουν. Εδώ θα προσπαθήσω να παραμείνω σε στενή επαφή μαζί του, ενεργώντας περισσότερο σαν ένας οικείος θείος του παρά ως ένας θεραπευτής του, με τις απαντήσεις μου να συνδυάζουν σαρκασμό, χιούμορ, αντιπαράθεση και την κοινή λογική. Οτιδήποτε του λέω θα πλησιάζει στην αλήθεια και θα ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στην ανταλλαγή θέσεων μας.

Ο Polster μέσα σε ένα πλαίσιο συνεχόμενων συνεδριών, εμπλέκει διαρκώς τον Τζέραλντ στις "εδώ και τώρα" αλληλεπιδράσεις, βάζει μπροστά τη λογική, συμμετέχει με χιούμορ και αμφισβητεί τις άμυνες του Τζέραλντ με μια λεπτή ισορροπία αντιπαράθεσης και ενσυναίσθησης. Ο Erving και η Miriam Polster παρέχουν διαφωτιστικά σχόλια, μοιραζόμενοι με εσάς την ώριμη σοφία που έχουν αποκτήσει μέσα από μια ζωή εξάσκησης της θεραπείας και της κατάρτισης χιλιάδων θεραπευτών.

Όποιος θεραπευτής παρακολουθήσει αυτό το βίντεο, θα κερδίσει σίγουρα στη θεραπευτική του εργασία.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ίσως το καλύτερο βίντεο ψυχοθεραπείας που έγινε ποτέ (και έχουμε δει αρκετά).

Ο Polster ανήκει στην ομάδα ενός πραγματικά υψηλού επιπέδου θεραπευτών και αυτό το βίντεο καταγράφει την επιδεξιότητά του. Αν έχετε τη δυνατότητα να δείτε μόνο μία συνεδρία, πρέπει να δείτε αυτή.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:

 


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα μάθετε πώς να:

- Εμπλέκετε στη θεραπεία τους θεραπευόμενους που δεν έχουν κίνητρο.
- Αλλάζετε τις πεποιθήσεις των θεραπευόμενων ότι η αλλαγή είναι αδύνατη μέσα σε αυθεντικές εμπειρίες αλλαγής.
- Χρησιμοποιείτε την αντιπαράθεση ως θεραπευτικό εργαλείο μέσα στη θεραπεία.
- Βελτιώσετε την αυθεντικότητά σας στις συνεδρίες.
- Βοηθήσετε τους θεραπευόμενους να αντιμετωπίσουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους.


 Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.