Ο Σαλβαντόρ Μινούτσιν και η Οικογενειακή Θεραπεία

Ο Σαλβαντόρ Μινούτσιν και η Οικογενειακή Θεραπεία

Μία μοναδική και σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε τον Σαλβαντόρ Μινούτσιν, μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της ψυχοθεραπείας, να μιλά για τη ζωή και το έργο του, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές στους ψυχοθεραπευτές.

Το βίντεο προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Διάρκεια: 1:21:48Ο Σαλβαντόρ Μινούτσιν, ιδρυτής της δομικής οικογενειακής θεραπευτικής προσέγγισης, αποτελεί έμπνευση για τους θεραπευτές εδώ και πάνω από μισό αιώνα με τη σοφία και τη διορατικότητα του για το τι πραγματικά βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν. Έχετε διαβάσει για αυτόν στα βιβλία - τώρα εδώ είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε το πρόσωπο, πίσω από τις θεωρίες και τα εγχειρίδια!

Σε αυτή την συναρπαστική συνέντευξη, ο Μινούτσιν κάθεται μαζί με έναν από τους αγαπημένους του θεραπευόμενους και μιλά ανοιχτά για την πορεία του τα τελευταία 50 χρόνια και την εξέλιξή του ως θεραπευτής. Αποκαλύπτει πώς το επαναστατικό του πνεύμα και το πάθος του για κοινωνική δικαιοσύνη, τον οδήγησε να αμφισβητήσει το status quo της ψυχοδυναμικής θεραπείας και να δημιουργήσει ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο για να δουλέψει θεραπευτικά με τους νέους και τις οικογένειές τους.

Ο Μινούτσιν αναφέρει επίσης, μερικά από τα συστατικά στοιχεία της Δομικής Οικογενειακής Θεραπείας και παρέχει χρήσιμες κατευθυντήριες προτάσεις για το πώς οι θεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τις οικογένειες με τις δυσκολίες τους.

Αυτός ο συναρπαστικός διάλογος είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσει τους νέους και έμπειρους θεραπευτές να αναζητήσουμε μέσα σε κάθε μέλος της οικογένειας το αναξιοποίητο δυναμικό που υπάρχει σε αυτά, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο τους φαίνεται όταν φθάνουν στα γραφεία μας και κάθονται μπροστά μας.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:


 Η συνεδρία-βίντεο προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή και μετά προσθέστε τη Συνεδρία στο λογαριασμό σας.