Ο Νέος Θεραπευτής: Τα πρώτα βήματα

Ο Νέος Θεραπευτής: Τα πρώτα βήματα

Σε αυτό το βίντεο με αληθινές συνεντεύξεις, μια ομάδα νέων θεραπευτών αποκαλύπτει τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου που ξεκίνησαν να βλέπουν θεραπευόμενους. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο αποενοχοποίησης για την προετοιμασία των ψυχοθεραπευτών που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην ψυχοθεραπεία!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 25:10Αυτό το βίντεο παρουσιάζει εκ των έσω, την ιστορία των εκπαιδευόμενων θεραπευτών κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους. Πέντε νέοι θεραπευτές περιγράφουν τις προκλήσεις και τα σημαντικά σημεία που βίωσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους που έβλεπαν θεραπευόμενους.

- Πώς είναι να βλέπουν τους πρώτους θεραπευόμενους σας;
- Πώς αντιμετωπίζουν τα λάθη που κάνουν;
- Πώς αξιοποιούν στο έπακρο την εποπτεία; 

Οι εκπαιδευόμενοι και οι νέοι θεραπευτές, θα αποενοχοποιηθούν βλέποντας αυτό το βίντεο για την ειλικρίνεια των θεραπευτών και οι εκπαιδευτές θα το εκτιμήσουν για την ανάδειξη των βασικών θεμάτων και τη δημιουργία συζήτησης στην ομάδα εκπαίδευσης. Αυτό το βίντεο είναι ιδανικό για χρήση και συζήτηση στην εκπαιδευτική ομάδα.

Σχεδιασμένο για εκπαιδευόμενους και νέους θεραπευτές που μόλις ξεκινούν την πρακτική τους ή την επαγγελματική τους πορεία, αυτό το βίντεο αποτελεί έναν ανεκτίμητο πόρο για τη Σχολή, τις Βιβλιοθήκες και τους Επόπτες σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Συμβουλευτική, Κοινωνική Εργασία και Ψυχολογία.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Σε αυτό το βίντεο οι νέοι ψυχοθεραπευτές, θα μάθουν:
• Τους συνήθεις φόβους και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι θεραπευτές
• Πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα την εποπτεία
• Την σημασία της δοκιμής νέων τεχνικών και δεξιοτήτων
• Την ικανότητα να μαθαίνουν από τα λάθη τους
• Την σημασία της υποστήριξης κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης


Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.