Οικογενειακή Θεραπεία με τη Βιρτζίνια Σατίρ

Οικογενειακή Θεραπεία με τη Βιρτζίνια Σατίρ

Παρακολουθήστε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της οικογενειακής θεραπείας σε δράση: τη Βιρτζίνια Σατίρ! Η Σατίρ σε αυτό το βίντεο, μέσω της θεραπευτικής της ζεστασιάς και των μοναδικών εμπειρικών επεμβάσεων, παρέχει ένα θεωρητικό μοντέλο για τον προσδιορισμό της πρόγνωσης μιας οικογένειας και παρέχει απλόχερα μια συναρπαστική ματιά στο χαρακτηριστικό της ύφος!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 1:04:00Αν δουλεύετε με οικογένειες, η αξιολόγηση της προόδου και η οργάνωση των επόμενων βημάτων τους, μπορεί να σας προκαλεί σύγχυση και αμφιβολίες. Θα μπορούσατε να παρατηρήσετε όλες τις συμπεριφορές της οικογένειας όμως πώς γνωρίζετε σε ποιες πρέπει να δώσετε προτεραιότητα;

Σε αυτό το βίντεο, η πολύ γνωστή οικογενειακή θεραπεύτρια Βιρτζίνια Σατίρ, κάνει συνεδρία με τον τρυφερό και μοναδικό της τρόπο με μια οικογένεια μετά την επίθεση του αδελφού προς την αδελφή του.

Η Σατίρ σε αυτό το βίντεο, μέσω της θεραπευτικής της ζεστασιάς και των μοναδικών εμπειρικών επεμβάσεων, παρέχει ένα θεωρητικό μοντέλο για τον προσδιορισμό της πρόγνωσης μιας οικογένειας και παρέχει απλόχερα μια συναρπαστική ματιά στο χαρακτηριστικό της ύφος.

Η οικογένεια

Η Λίντα και ο Τζακ είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι με τέσσερα παιδιά, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι από τον προηγούμενο γάμο της Λίντα. Ένα χρόνο πριν από τη συνεδρία τους με την Σατίρ, ο 17χρονος Σον επιτέθηκε στη 15χρονη αδελφή του Μισέλ, οδηγώντας την οικογένεια σε θεραπεία. Καθώς ο Σον επιστρέφει από την αρχική του περίοδο θεραπείας, η οικογένεια συναντάται με την Σατίρ, η οποία συνδέεται άμεσα μαζί τους μέσω της ονοματοδοσίας των ατομικών και συλλογικών δυνάμεων τους.

Η ικανότητα της Σατίρ στην οικοδόμηση αυθεντικής σχέσης με τα έξι μέλη της οικογένειας, θα σας προκαλέσει δέος - προκαλεί δέος ακόμα και στα νεότερα αδέλφια που δεν μπορούν να μιλήσουν - ενώ παράλληλα φωτίζει την οικογενειακή τους δυναμική μέσα από μια σειρά ασκήσεων που υπογραμμίζουν την άμεση επικοινωνία και την ενθουσιασμό μεταξύ τους. Το χιούμορ και η φροντίδα της είναι άμεσα εμφανείς, όπως και ο βαθμός με τον οποίο αφομοιώνεται με την οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Σατίρ διατηρεί ένα ασφαλές περιβάλλον σύνδεσης που υποστηρίζει την ειλικρινή αλληλεπιδραστική επικοινωνία, ανοίγει το δρόμο για βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των γονέων και δημιουργεί δομικά στοιχεία για μελλοντική θεραπεία.

Αυτό είναι ένα βασικό εφόδιο για τους θεραπευτές που αναζητούν να μάθουν περισσότερα για τα οικογενειακά συστήματα, την αξιολόγηση, τις δημιουργικές παρεμβάσεις μέσα από τη μοναδική και τολμηρή προσέγγιση της Σατίρ.

Με σχολιασμό από τους πρώτους μαθητές της Σατίρ και μια εισαγωγή από την ίδια τη Σατίρ, αυτό το βίντεο είναι απαραίτητο για όσους δουλεύουν με οικογένειες και συστήματα.

Η Βιρτζίνια Σατίρ θεωρείται μια από τους κορυφαίους κλινικούς ψυχοθεραπευτές της οικογενειακής θεραπείας και η δουλειά της με αυτήν την οικογένεια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ζεστού στυλ και της διαισθητικής, διαδραστικής προσέγγισης της. Σε αυτό το βίντεο, θα δείτε γιατί αυτή η αυθεντία της Σατίρ εξακολουθεί να επηρεάζει τους θεραπευτές μέχρι σήμερα.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:


Κατεβάστε εδώ ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο της Βιρτζίνια Σατίρ "Τα Μυστικά της Σατίρ"


Παρακολουθώντας αυτή τη συνεδρία, θα:
• Αποκτήσετε μια κατανόηση της μοναδικής προσέγγισης της Σατίρ στην οικογενειακή θεραπεία.
• Ανακαλύψετε τρόπους για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για ειλικρινή επικοινωνία στην οικογένεια.
• Μάθετε πώς μπορείτε να αξιολογήσετε τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες μιας οικογένειας.


Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.