• Αρχική
  • Συνεδρίες
  • Κλινική Συνέντευξη: Εισαγωγή, Αξιολόγηση και Θεραπευτική Συμμαχία (Μέρος 1ο)
Κλινική Συνέντευξη: Εισαγωγή, Αξιολόγηση και Θεραπευτική Συμμαχία (Μέρος 1ο)

Κλινική Συνέντευξη: Εισαγωγή, Αξιολόγηση και Θεραπευτική Συμμαχία (Μέρος 1ο)

Πώς μπορείτε να κάνετε μια κλινική συνέντευξη, να αξιολογήσετε ένα νέο περιστατικό, να συλλέξετε το ιστορικό, να αναπτύξετε ένα θεραπευτικό πλάνο και να δημιουργήσετε μια ζεστή θεραπευτική συμμαχία με τους θεραπευόμενους, από την πρώτη συνεδρία; Μάθετε από τους ειδικούς John και Rita Sommers-Flanagan πώς να δημιουργήσετε γρήγορα, τα θεμέλια για μια επιτυχημένη θεραπεία και να εμπλέξετε τους θεραπευόμενους συνεργατικά στη διαδικασία.

Το βίντεο προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Διάρκεια 1ου μέρους: 59:14Είτε έχετε ιδιωτικό γραφείο είτε εργάζεστε σε κλινική, οι δεξιότητες Κλινικής Συνέντευξης είναι απαραίτητες για την εργασία σας. Ωστόσο, δυστυχώς, πολλοί ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές δεν έχουν μια βασική κατανόηση του τι περιλαμβάνουν αυτές οι κρίσιμες πρώτες συνεδρίες.

Είτε ξεκινάτε τώρα με θεραπευόμενους είτε θέλετε να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας στην πρόσληψη και την αξιολόγηση, αυτό το ολοκληρωμένο βίντεο με τον John και τη Rita Sommers-Flanagan θα σας καθοδηγήσει σε όλη την γκάμα των τεχνικών κλινικής συνέντευξης.

Επιπλέον, οι πηγές σχετικά με τον τρόπο συλλογής πληροφοριών για τον θεραπευόμενο συχνά αντιμετωπίζονται είτε ως στεγνά διαδικαστικά βήματα, είτε ως αόριστες θεωρίες επικοινωνίας. Σε αυτό το βίντεο, οι έμπειροι κλινικοί εκπαιδευτές John και Rita Sommers-Flanagan παρουσιάζουν έναν ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο συνδυασμό πρωτοκόλλων συνέντευξης και σχεσιακών τεχνικών, που αποσαφηνίζουν πώς οι θεραπευτές μπορούν να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις πρώτες συνεδρίες, οικοδομώντας παράλληλα μια ισχυρή θεραπευτική συμμαχία.

Συνδυάζοντας δομημένες παρουσιάσεις, κατανοητές πραγματικές θεραπευτικές συνεδρίες και ευχάριστα σχόλια, οι Sommers-Flanagan αναλύουν τις δεξιότητες της Κλινικής Συνέντευξης με απλό τρόπο.

Αντλώντας στοιχεία από πραγματικές θεραπευτικές συνεδρίες, παρουσιάζουν επτά θέματα Κλινικής Συνέντευξης με πραγματικά παραδείγματα βασικής ακρόασης, κατευθύνσεων, θεραπευτικών ερωτήσεων και πολλά άλλα.

Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν κατανοητές αναφορές στις διάφορες δεξιότητες που καλύπτονται, διανθισμένες με ενημερωτικά, ευχάριστα σχόλια από τους θεραπευτές.

Στη συνέχεια, καλύπτονται πιο σύνθετες δεξιότητες συνέντευξης, με λεπτομερή τμήματα σχετικά με τις συνεντεύξεις εισαγωγής, τις εξετάσεις ψυχικής κατάστασης και τις αξιολογήσεις αυτοκτονίας. Εδώ, μαθαίνουμε διεξοδικά πρωτόκολλα για να αποσπάσουμε σημαντικές πληροφορίες από τους θεραπευόμενούς μας, ενώ αξιοποιούμε τη θεραπευτική ακρόαση για να εμβαθύνουμε τη σχέση μαζί τους.

Με απλά λόγια, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο βίντεο για αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, και μάλιστα ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά βίντεο σε ολόκληρο τον τομέα της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής! 

Αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση τόσο στην επιστήμη όσο και στην τέχνη της κλινικής συνέντευξης και θα σας προσφέρει τα "θεμέλια της διαίσθησης" που συμπληρώνουν τις δεξιότητες θεραπευτικής αξιολόγησης, παρέμβασης και οικοδόμησης σχέσεων.

Εδώ καλύπτονται όλες οι δεξιότητες, τα βήματα και τα πρωτόκολλα, με συζητήσεις για την πολυπολιτισμική συμβουλευτική, τις εξετάσεις ψυχικής κατάστασης και τις διαδικασίες θεραπευτικής συμμαχίας. Θα δείτε επίσης τι δεν πρέπει να κάνετε με έναν θεραπευόμενο, στο πλαίσιο μίας προσεκτικής παρουσίασης σχετικά με τις παγίδες των κατευθυντήριων παρεμβάσεων. Τόσο για τους νέους όσο και για τους έμπειρους θεραπευτές, αυτό το ολοκληρωμένο αλλά και προσιτό βίντεο είναι απαραίτητο στην εργαλειοθήκη σας.

Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα:
• Προσδιορίσετε τις παρεμβάσεις σε ένα συνεχές φάσμα κλινικών αντιδράσεων ακρόασης, από τις βασικές έως τις σύνθετες.
• Κατανοήσετε τους στόχους και τα βήματα των διαφόρων κλινικών αξιολογήσεων και εξετάσεων.
• Μάθετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία για την εγκαθίδρυση και εμβάθυνση της θεραπευτικής συμμαχίας κατά τη διάρκεια διάφορων τύπων κλινικών παρεμβάσεων.


Προσθέστε στη συνδρομή σας και το 2ο Μέρος της Συνεδρίας - Κλινική Συνέντευξη: Εισαγωγή, Αξιολόγηση και Θεραπευτική Συμμαχία.

Επωφεληθείτε της Συνδρομής "1 μήνα / 2 Συνεδρίες"