Ο Άαρον Μπεκ και η δημιουργία της Γνωσιακής Θεραπείας

Ο Άαρον Μπεκ και η δημιουργία της Γνωσιακής Θεραπείας

Ο Άαρον Μπέκ, ο δημιουργός της Γνωσιακής Θεραπείας, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, μοιράζεται τις εμπειρίες, τους ανθρώπους και τις ιδέες που διαμόρφωσαν τη σταδιοδρομία του! Γνωρίστε την προέλευση, την αφετηρία και την εφαρμογή της Γνωσιακής Θεραπείας μέσα από τον μετασχηματισμό της σύγχρονης ψυχολογίας κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 51:00Θα δυσκολευόμασταν σήμερα να βρούμε έναν θεραπευτή που να μην έχει διαμορφωθεί ο τρόπος του ψυχοθεραπευτικού του έργου με κάποιο τρόπο από τον Άαρον Μπέκ. Ο Άαρον Μπέκ, δημιουργός της Γνωσιακής Θεραπείας και ένας από τους πέντε πιο σημαντικούς ψυχοθεραπευτές όλων των εποχών, σύμφωνα με το «The American Psychologist», έφερε την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια κλινικοί ιατροί προσεγγίζουν τους θεραπευόμενους.

Σε αυτή τη συνέντευξη, θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να ακούσετε και να δείτε έναν από τους πιο καινοτόμους στοχαστές στον τομέα μας.

Σε αυτή τη συναρπαστική συνέντευξη, ο Μπέκ συζητά τη διαδικασία ανάπτυξης της γνωστικής θεραπείας - από τις πρώτες του μέρες ως ψυχαναλυτής, μέχρι την απογοήτευσή του από την ψυχανάλυση και τη δημιουργία ενός θεραπευτικού μοντέλου που αντικατοπτρίζει την έρευνά του και τις πραγματικές εμπειρίες του με τους θεραπευόμενους. Μοιράζεται τις ιδέες του για την κατάθλιψη, από την εξελικτική προέλευσή της και τον τρόπο με τον οποίο την υποστηρίζει η σκέψη μας, μέχρι τον καλύτερο τρόπο θεραπείας της. Ο Μπέκ μιλά για τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις παραμένουν και υποστηρίζονται με ενθουσιασμό, παρά την αποδεδειγμένη επιτυχία της γνωστικής θεραπείας και συζητά για τα ολοκληρωμένα μοντέλα ψυχοθεραπείας και τις ανησυχίες του για τους θεραπευτές που μεταφέρονται από τη μια προσέγγιση στην άλλη.

Αυτή η συνέντευξη δίνει στους θεατές μια βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε μια από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές μεθόδους όλων των εποχών.

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Γνωσιακή Θεραπεία υπήρχε πάντα εξαιτίας του πόσο εξέχουσα θέση κατέχει σήμερα στον θεραπευτικό κόσμο, όμως εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς εξελίχθηκε και πώς οι έρευνες και τα γραπτά του Μπέκ έχουν διαμορφώσει βαθιά το πεδίο της ψυχοθεραπείας, ειδικά την τρέχουσα έμφαση στην εμπειρικά βασισμένη θεραπεία.

Καθώς αναλογίζεται την επαγγελματική του πορεία, θα μάθετε πώς ο Μπέκ απομακρύνθηκε από την ψυχανάλυση και κινήθηκε προς τη γέννηση της Γνωσιακής Θεραπείας. Μοιράζεται τη διαδικασία δημοσίευσης των πρώτων βιβλίων του και πως το δεύτερο βιβλίο του, η «Γνωσιακή Θεραπεία και οι Συναισθηματικές Διαταραχές», απορρίφθηκε αρχικά από περίπου 15 εκδότες.

Τελειώνει με τις προβλέψεις του για το μέλλον της ψυχοθεραπείας, μερικές από τις οποίες έχουν γίνει πραγματικότητα, μερικές όχι ακόμη. Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, θα λάβετε την αίσθηση του ανθρώπου πίσω από τις τεχνικές και την προσέγγιση, που έχουν βελτιώσει σημαντικά αμέτρητες ζωές: ένας ανοιχτόμυαλος, καινοτόμος επιστήμονας και κλινικός γιατρός με μια δια βίου δέσμευση για την κατανόηση και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα:

  • Αναγνωρίσετε τη βασική συμβολή του Μπέκ στην κατανόηση της προσωπικότητας, της ψυχοπαθολογίας και της ψυχοθεραπείας.
  • Κατανόησετε την προέλευσης της Γνωσιακής Θεραπείας και το πώς εξελίχθηκε από την έρευνα του Μπέκ για την κατάθλιψη.
  • Μάθετε τα βασικά συστατικά του μοντέλου της Γνωσιακής Θεραπείας.

Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.