Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία για το Άγχος

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία για το Άγχος

Πώς μπορούν οι θεραπευτές να βοηθήσουν τους θεραπευόμενους βάλουν στη σωστή σειρά τις πεποιθήσεις που τους προκαλούν άγχος; Αυτό το βίντεο είναι μία εξαιρετική βοήθεια για όλους τους θεραπευτές! Περιλαμβάνει σαφείς διδακτικές και κλινικές συνεδρίες που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψτε τα ισχυρά εργαλεία της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας για τον περιορισμό των σκέψεων πανικού και την υποστήριξη της αλλαγής της συμπεριφοράς!


Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 01:02:48Το άγχος είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ψυχικής υγείας που φέρνουν οι άνθρωποι στη θεραπεία και η διαχείριση των κλινικών διαστάσεών του, είναι το κλειδί για την αποτελεσματική θεραπεία.

Σε αυτό το βίντεο, οι Μάρκ Φέφεργκαρντ και Πέγκυ Ρίχτερ επιδεικνύουν βασικές τεχνικές από τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) που διευκολύνουν τις αρνητικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με το άγχος.

Οι δυο θεραπευτές σκιαγραφούν τις βασικές αρχές και τα εργαλεία της ΓΣΘ και, σε μια σειρά κλινικών συνεδρίων με σχολιασμό, σας δείχνουν πώς να τα ενσωματώσετε στη δουλειά σας με τους θεραπευόμενους με άγχος.

Η Γνωσιακή Συμπεριφορστική Θεραπεία, είναι μία θεραπεία περιορισμένης χρονικής διάρκειας, θεραπευτικά εμπεριστατωμένη που βασίζεται στις κλινικές ανακαλύψεις του Αάρον Μπεκ και τονίζει τη διαδραστική, μη γραμμική σχέση μεταξύ σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Σε αυτό το βίντεο θα βρείτε τους θεραπευτές να παρουσίαζουν όλες τις σημαντικές τεχνικές, στρατηγικές και στόχους της ΓΣΘ και συζητούν τόσο τα γνωστικά όσο και τα συμπεριφορικά θέματα που μπορεί να φέρουν οι θεραπευόμενοι στο γραφείο σας.

Θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια κάθε ψυχοθεραπευτή να εφαρμόζει αυτά τα εργαλεία στην θεραπεία τους με την Κάθυ, μια 40χρονη γυναίκα, της οποίας οι σοβαρές κρίσεις πανικού την έχουν οδηγήσει να χάσει την εργασία της και να απομονωθεί στο σπίτι της. Τα υποστηρικτικά ερωτήματα του Φέφεγκαρντ σχετικά με τις «καυτές σκέψεις» της και τα δύσκολα συναισθήματα που φέρνουν στην επιφάνεια, επιτρέπουν στην Kάθυ να συνεργαστεί με την Αυτόματη Καταγραφή Σκέψης της ΓΣΘ. Την βοηθά επίσης να διαφοροποιήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα και εντοπίζει τα σωματικά συμπτώματα που μπορεί να παρατηρήσει και να αξιολογήσει.

Η Ρίχτερ, αφού περιγράψει τους τύπους της αποφευκτικής συμπεριφοράς, που προκαλούν άγχος, στη συνέχεια καθοδηγεί την Kάθυ μέσω ασκήσεων ΓΣΘ της διαδραστικής έκθεσης, της αναπνοής και των βαθμολογημένων εργασιών, βοηθώντας την τελικά να σχεδιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επιστροφή στις δραστηριότητες που κάποτε απολάμβανε.

Και οι δύο θεραπευτές καθοδηγούν την Κάθυ μέσω μιας αντανακλαστικής, προσανατολισμένης προς τη λύση διαδικασίας και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, αναφέρει με υπερηφάνεια ότι χρησιμοποιεί τα εργαλεία αυτά όχι μόνο για να παρευρεθεί στο γάμο της ανιψιάς της, αλλά και για να παραμείνει κατά τη διάρκεια του γάμου χωρίς να φύγει.

Αυτό το βίντεο είναι μία εξαιρετική βοήθεια για όσους θέλουν να γνωρίσουν ή δουλεύουν με τη ΓΣΘ και να αποκτήσουν εφόδια για την εργασία με το άγχος ή μια κατανόηση της ψυχοθεραπείας από γνωστική άποψη. Φροντίστε να δείτε οπωσδήποτε αυτό το βίντεο.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:


Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα:
• Κατανοήσετε τα θεωρητικά θεμέλια της ΓΣΘ και την εφαρμογή της στο άγχος.
• Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε εργαλεία της ΓΣΘ, όπως η αυτόματη καταγραφή σκέψης και ο προγραμματισμός δραστηριότητας.
• Ανακαλύψετε τρόπους για την εφαρμογή τεχνικών της ΓΣΘ, όπως το καθοδικό βέλος, η Σωκρατική διαλεκτική και η γνωστική αναδιάρθρωση.


Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.