Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία για τη Διαταραχή Πανικού

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία για τη Διαταραχή Πανικού

Αν δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές προσεγγίσεις σε θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν διαταραχές πανικού ή άλλου τύπου αγχώδεις διαταραχές, αφήστε τον εξειδικευμένο και μεταδοτικό θεραπευτή Reid Wilson να σας καθοδηγήσει σε μια ριζικά διαφορετική, μη αναμενόμενη και εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση, που θα σας βοηθήσει σίγουρα στη θεραπευτική σας πράξη!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια: 01:08:00Η διαταραχή πανικού είναι μια εξουθενωτική διαταραχή άγχους. Συχνά, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για το τι προκαλεί τις κρίσεις πανικού και οι θεραπευτές προβληματίζονται πολλές φορές για το πώς να βοηθήσουν τους θεραπευόμενους τους ώστε να είναι σε θέση να τις ελέγχουν. Η θεραπεία έκθεσης αναφέρεται συχνά ως η θεραπεία επιλογής, αλλά οι περισσότεροι θεραπευτές δεν έχουν δει την εφαρμογή της και πολλοί λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν εκπαιδευθεί σε αυτήν την προσέγγιση.

Ο ειδικός για τις διαταραχές άγχους, Reid Wilson σας δείχνει πώς θα δουλέψετε τη θεραπεία έκθεσης, σε αυτή την εξαιρετικά ζωντανή συνεδρία με μια γυναίκα της οποίας η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη και ανεξέλεγκτη εξαιτίας της διαταραχής πανικού.

Το αίτημα:

Η Ρενέ παλεύει με τη διαταραχή πανικού σχεδόν μια δεκαετία και δεν έχει μπορέσει να καταφέρει τίποτα από μόνη της. Φοβάται να οδηγήσει, να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και να κάνει μια βόλτα στο πάρκο. Αποτέλεσμα του πανικού της είναι να γίνεται ολοένα και περισσότερο αγοραφοβική, τολμώντας να οδηγήσει μόνο μέχρι το σπίτι των γονιών της που βρίσκεται 3 1/2 χλμ. μακριά από αυτήν.

Αντιλαμβανόμενη την επίδραση που έχει το άγχος της στην ικανότητα της να μεγαλώσει το μικρό της παιδί, αισθάνεται ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της τώρα, προς όφελος δικό του και δικό της.

Με χιούμορ και συμπόνια, ο Wilson εισάγει την Ρενέ στην ιδιαίτερη «προκλητική προσέγγισή του» για τη θεραπεία των διαταραχών πανικού, ενθαρρύνοντας την όχι μόνο να καλωσορίζει, αλλά να ικετεύει τα συμπτώματά της να αυξηθούν, όταν αισθάνεται ότι θα εμφανιστούν!

Χρησιμοποιώντας τη θεραπεία έκθεσης για να αναδημιουργήσει τα συμπτώματά της «εν ζωή», δείχνει στην Ρενέ ότι η σχέση της με τα συμπτώματά της, και όχι τα ίδια τα συμπτώματα, είναι που τα κάνει τόσο ανυπόφορα.

Αν δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές προσεγγίσεις σε θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν διαταραχές πανικού ή άλλου τύπου αγχώδεις διαταραχές, αφήστε τον Wilson να σας καθοδηγήσει σε μια ριζικά διαφορετική, μη αναμενόμενη και εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτή τη συνεδρία:

- Θα μάθετε τις βασικές έννοιες της προσέγγισης του Wilson για τη θεραπεία της διαταραχής πανικού.
- Θα κατανοήσετε τον τρόπο διεξαγωγής μιας πολύ εστιασμένης αξιολόγησης.
- Θα προσδιορίσετε τα εργαλεία για να βοηθήσετε τους θεραπευόμενους σας να ανέχονται τη δυσφορία και τα συμπτώματα του πανικού.


Για να παρακολουθήσετε τη συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε την στη Συνδρομή σας.