Ο δρόμος προς την Επιτυχημένη Θεραπεία Παιδιού

Ο δρόμος προς την Επιτυχημένη Θεραπεία Παιδιού

Παρακολουθήστε τον Robin Walker, αυθεντία στη Θεραπεία Παιδιού να αναπαριστά το θεραπευτικό παιχνίδι με παιδιά μέσα από ένα εξαιρετικό επιμορφωτικό βίντεο που στοχεύει να βοηθήσει τους θεραπευτές να αναπτύξουν αυθεντικές, ενσυναισθηματικές και διασκεδαστικές σχέσεις με τα παιδιά.Μάθετε από τον Robin Walker, εξειδικευμένο επαγγελματία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, γιατί το παιχνίδι δεν είναι απλά ένας τρόπος να ωθήσετε τα παιδιά να μιλήσουν για θεραπευτικά ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κύρια γλώσσα της θεραπείας.

Το παιχνίδι δεν είναι απλά ένας τρόπος να ωθήσετε τα παιδιά να μιλήσουν για θεραπευτικά ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κύρια γλώσσα της θεραπείας.

Το παιχνίδι παρέχει τα θεμέλια για μια ισχυρή θεραπευτική σχέση, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους, ενώ ενθαρρύνουν την ανάπτυξή τους.

Από δραστηριότητες που διευκολύνουν την ενσωμάτωση της επιθετικότητας έως συμβουλές για τη δημιουργία προτύπων κατάλληλης έκφρασης δύσκολων συναισθημάτων, ο Walker δείχνει με επιδέξιο τρόπο στους ψυχοθεραπευτές πώς να βοηθήσουν τα παιδιά να επεκτείνουν το συναισθηματικό τους ρεπερτόριο, ανεξάρτητα από το πρόβλημα που παρουσιάζουν.

Παρακολουθήστε σε πολλές βινιέτες, τον Robin Walker να αναπαριστά πώς να αναπτύξουμε μια θεμελιώδη, στοργική και αυθεντική σχέση με τα παιδιά, που να χαρακτηρίζεται από περιέργεια, ενδιαφέρον, ενσυναίσθηση, καθώς και μια υγιή δόση χιούμορ! Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι επιδεικνύει πώς να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί που μπαίνει στο γραφείο σας μπορεί να έχει αυτό που ο Walker αποκαλεί «αυθεντική εμπειρία του εαυτού».

Είτε δουλεύετε θεραπευτικά με παιδιά και θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας είτε είστε νέοι στη θεραπεία παιδιών, αυτό το κατατοπιστικό και συναρπαστικό βίντεο σίγουρα θα επεκτείνει την ικανότητά σας να κάνετε τη διαφορά στη ζωή των παιδιών με τα οποία εργάζεστε.

Το βίντεο παρουσιάζει πολλά σύντομα παραδείγματα για το πώς να ενσωματώσετε τεχνικές θεραπευτικού παιχνιδιού όταν δουλεύετε με παιδιά. Ο Walker είναι χαρισματικός στη σύνδεση με τα παιδιά και μέρος του ενθουσιασμού και της παιχνιδιάρικης διάθεσης μπορεί να χαθεί εάν δεν είστε ανοιχτοί σε αυτό.

Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα μπορείτε να:
• Κατανοήσετε πώς να χτίσετε μια θεραπευτική σχέση που να παρέχει στα παιδιά μια «αυθεντική εμπειρία του εαυτού».

• Προσδιορίσετε τα τέσσερα στάδια της θεραπείας παιδιού και πώς να είστε πιο αποτελεσματικοί σε κάθε στάδιο.

• Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.