Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία (Μέρος 2ο)

Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία (Μέρος 2ο)

Γνωρίστε τα μυστικά της οικογενειακής θεραπείας από τον πρωτοπόρο Οικογενειακό Θεραπευτή Carl Whitaker σε δύο καθηλωτικές, εκπαιδευτικές συνεδρίες με μια οικογένεια που αναζητά θεραπεία για τη ΔΕΠ-Υ που αντιμετωπίζει ο γιος τους. Εμπνευστείτε από τον μεγάλο Θεραπευτή, καθώς τον παρακολουθείτε σε δράση!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια 2ου μέρους: 39:25Στην οικογενειακή θεραπεία, συχνά αισθανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε μια μάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά σε αυτές τις συνεδρίες, ο Carl Whitaker αποδεικνύει ότι οι θεραπευτές θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να δίνουν μάχη με τις οικογένειες για να τις βοηθήσουν πραγματικά να ξεπεράσουν τη δυσλειτουργία τους.

Η αποκάλυψη των εγκατεστημένων αρνητικών μοτίβων στην οικογένεια και η δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου δεν είναι ένα εύκολο θεραπευτικό έργο, αλλά ο Whitaker δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω» σε αυτές τις δύο συνεδρίες, επιδεικνύοντας το ώριμο αλλά και προκλητικό στυλ του και την πρωτοποριακή προσέγγιση στην οικογενειακή συστημική θεραπεία.

Το βίντεο επισημαίνει τα βασικά σημεία της προσέγγισής του, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης στο εδώ και τώρα, τις πολλές θεραπευτικές «μάχες» που καλείται να κερδίσει ένας ειδικός και την αντιμετώπιση κάθε συνεδρίας σαν να είναι η πρώτη και η τελευταία, προκειμένου να μειωθεί η θεραπευτική εξάρτηση και να δοθεί έμφαση στην επιλογή. Ο Whitaker συζητά με τον βασικό θεραπευτή της οικογένειας στο τέλος κάθε συνεδρίας, δίνοντας του σημαντικές ιδέες για την όλη διαδικασία.

Αν ψάχνετε για ένα υπόδειγμα κλασικής οικογενειακής θεραπείας, με θεωρητικές γνώσεις που συνεχίζουν να είναι συναφείς και σήμερα, θα θελήσετε οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε αυτή τη συνεδρία.

Θα εκπλαγείτε και θα χαρείτε σε αυτό το βίντεο, καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα κλασικό υπόδειγμα πρωτοποριακής θεραπείας από έναν μοναδικό θεραπευτή. Παρ’ όλο που κάθε θεραπευτής θα πρέπει τελικά να αναπτύξει το δικό του στυλ που να ταιριάζει με την προσωπικότητά του, παρακολουθώντας έναν τόσο ζωντανό δάσκαλο, όπως ο Whitaker, θα εμπνευστείτε για να βρείτε τη δική σας φωνή και να μην την καταπνίξετε, καθώς προσπαθείτε να ακολουθήσετε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση ή μια θεραπεία βάσει ενός εγχειριδίου χρήσης.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:

 


Παρακολουθώντας αυτές τις συνεδρίες:

- Θα ανακαλύψτε τα θεωρητικά θεμέλια της πρωτοποριακής προσέγγισης του Whitaker.
- Θα κατανοήστε τα κύρια χαρακτηριστικά του θεραπευτικού συστήματος σε σχέση με τις οικογένειες.
- Θα προσδιορίσετε τα τέσσερα βασικά βήματα της διαδικασίας για την οικογενειακή θεραπεία.


Προσθέστε στη συνδρομή σας και το 1ο Μέρος της Συνεδρίας: "Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία: Μέρος 1ο"

Επωφεληθείτε της Συνδρομής "1 μήνα / 2 Συνεδρίες"