Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία (Μέρος 1ο)

Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία (Μέρος 1ο)

Γνωρίστε τα μυστικά της οικογενειακής θεραπείας από τον πρωτοπόρο Οικογενειακό Θεραπευτή Carl Whitaker σε δύο καθηλωτικές, εκπαιδευτικές συνεδρίες με μια οικογένεια που αναζητά θεραπεία για τη ΔΕΠ-Υ που αντιμετωπίζει ο γιος τους. Εμπνευστείτε από τον μεγάλο Θεραπευτή, καθώς τον παρακολουθείτε σε δράση!

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.


Διάρκεια 1ου μέρους: 47:43Στην οικογενειακή θεραπεία, συχνά αισθανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε μια μάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά σε αυτές τις συνεδρίες, ο Carl Whitaker αποδεικνύει ότι οι θεραπευτές θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να δίνουν μάχη με τις οικογένειες για να τις βοηθήσουν πραγματικά να ξεπεράσουν τη δυσλειτουργία τους.

Η αποκάλυψη των εγκατεστημένων αρνητικών μοτίβων στην οικογένεια και η δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου δεν είναι ένα εύκολο θεραπευτικό έργο, αλλά ο Whitaker δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω» σε αυτές τις δύο συνεδρίες, επιδεικνύοντας το ώριμο αλλά και προκλητικό στυλ του και την πρωτοποριακή προσέγγιση στην οικογενειακή συστημική θεραπεία.

 

Σε αυτές τις πολύ ζωντανές συνεδρίες, θα εμβαθύνετε την κατανόησή σας για τις θεωρίες του Carl Whitaker και τη βιωματική δυναμική που κάνει μία οικογενειακή θεραπεία επιτυχημένη.

 

Σε αυτές τις συνεδρίες ο Whitaker ενεργεί ως σύμβουλος ενός θεραπευτή μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, παρουσιάζοντας πώς λειτουργούν οι δύο θεραπευτές. Υποστηρίζοντας ότι ο θεραπευτής θα πρέπει να εισάγει το άγχος στη δομή της οικογένειας προκειμένου να εφαρμόσει την αλλαγή, ο Whitaker ασχολείται με κάθε μέλος της οικογένειας σε μια δυνατή συνεδρία που αμφισβητεί τα καθιερωμένα, διαγενεακά συστημικά πλαίσια.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:

Προσθέτοντας παράλληλα ένα μοναδικό στυλ ζεστασιάς, ένα σεμνό χιούμορ και την οικεία αυτοαποκάλυψη, επιτρέπει στην οικογένεια να εξετάσει μαζί του τις βαθύτερες αντιλήψεις της και στη συνέχεια αποτραβιέται επιδέξια, ώστε να συζητήσουν μεταξύ τους. Υποδεικνύοντας ότι είναι δουλειά του θεραπευτή να ενθαρρύνει την οικογένεια να αναλάβει από μόνη της πρωτοβουλίες, ο Whitaker τους καθιστά υπεύθυνους για την πρόοδο τους, υποστηρίζοντας αποφασιστικά ότι το «βάρος για την αλλαγή» πέφτει στους θεραπευόμενούς του.

Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους. Η απόδοση στα Ελληνικά έγινε από επαγγελματίες μεταφραστές και η επιμέλεια από Ψυχολόγους.


Παρακολουθώντας αυτές τις συνεδρίες:

- Θα ανακαλύψτε τα θεωρητικά θεμέλια της πρωτοποριακής προσέγγισης του Whitaker.
- Θα κατανοήστε τα κύρια χαρακτηριστικά του θεραπευτικού συστήματος σε σχέση με τις οικογένειες.
- Θα προσδιορίσετε τα τέσσερα βασικά βήματα της διαδικασίας για την οικογενειακή θεραπεία.


Προσθέστε στη συνδρομή σας και το 2ο Μέρος της Συνεδρίας: "Εμπειρική Οικογενειακή Θεραπεία: Μέρος 2ο"

Επωφεληθείτε της Συνδρομής "1 μήνα / 2 Συνεδρίες"