Δουλεύοντας με το Γενεόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία

Δουλεύοντας με το Γενεόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία

Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε μία πραγματική συνεδρία τη Μόνικα ΜακΓκόλντρικ, τη Θεραπεύτρια που δημιούργησε και δίδαξε το Γενεόγραμμα, να δείχνει πώς να δημιουργείτε και να χρησιμοποιήσετε στη θεραπεία σας αυτό το πολύτιμο εργαλείο!


Διάρκεια: 1:54:19

Το βίντεο διαθέτει ελληνικούς υπότιτλουςΠαρακολουθήστε την Oικογενειακή Θεραπεύτρια Μόνικα Μακ Γκόλντρικ να δημιουργεί επί τόπου ένα Γενεόγραμμα σε αυτή την πραγματική ψυχοθεραπευτική συνεδρία με ένα θεραπευόμενο που παλεύει να καταλάβει γιατί απομακρύνεται από την έγκυο σύζυγό του.

Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Μόνικα ΜακΓκόλντρικ, τη Θεραπεύτρια που δημιούργησε και δίδαξε το Γενεόγραμμα, να δείχνει πώς να δημιουργείτε και να χρησιμοποιήσετε στη θεραπεία σας αυτό το πολύτιμο εργαλείο. Σε αυτό το βίντεο, θα δείτε τη Μόνικα Μακ Γκόλντρικ σε δράση, καθώς ξεκινά πολύ επιδέξια να παίρνει το ιστορικό από ένα νέο θεραπευόμενο, επιδεικνύοντας βήμα-προς-βήμα τη διαδικασία συλλογής των πληροφοριών, δημιουργώντας το Γενεόγραμμα και παρουσιάζοντας το πρόβλημα του θεραπευόμενου μέσα σε ένα διαγενεακό οικογενειακό-συστημικό πλαίσιο.

Γενεόγραμμα ΜακΓκόλντρικ

Ο Τζον είναι ένας 39χρονος Αφρο-Αμερικανός γραφίστας που αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Θέλει απεγνωσμένα να καταλάβει γιατί αποτραβιέται από την 6 μηνών έγκυο γυναίκα του και νιώθει αποδιοργανωμένος και απογοητευμένος από την αποστασιοποίησή του. Η ΜακΓκόλντρικ επικεντρώνεται στην οικογενειακή ιστορία του Τζον και τον οδηγεί σε μια διεξοδική διερεύνηση του κοινωνικού και ιστορικού πλαισίου των τωρινών αγωνιών του. Με την ΜακΓκόλντρικ ως σύμμαχο, ο Τζον κάνει συναρπαστικές ανακαλύψεις καθώς ανακαλύπτει εκπληκτικές συμπτώσεις, πόνο τραγωδίες αλλά και εμπνευσμένες πηγές ανθεκτικότητας στην οικογένειά του.

Παρακολουθώντας την ΜακΓκόλντρικ να προσκαλεί και να βάζει τον θεραπευόμενο στην εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ του προβλήματος που παρουσιάζει και των προβλημάτων της οικογένειάς του, είναι μια θεραπεία από μόνη της!

Όμως το χαρακτηριστικό μπόνους αυτής της συνεδρίας είναι να ακολουθήσετε τη ΜακΓκόλντρικ βήμα-βήμα στη δημιουργία του Γενογράμματος του Τζον. Ειδικότερα αυτή η παρακολούθηση του Γενεογράμματος είναι μια συναρπαστική και άκρως εκπαιδευτική εμπειρία.

Παρακολουθήστε εδώ ένα σχετικό απόσπασμα:

 

Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα μάθετε πώς να:

  • Χρησιμοποιείτε το γενεόγραμμα για να τοποθετήσετε τα προβλήματα των θεραπευόμενων σε ένα ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο
  • Να έχετε ένα εφόδιο για να υποστηρίξετε τον θεραπευόμενο όταν αντιστέκεται στην εξερεύνηση οικογενειακών ζητημάτων
  • Εξηγήσετε στους θεραπευόμενου γιατί η εξερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι σημαντική

 Για να παρακολουθήσετε τη Συνεδρία, εγγραφείτε, επιλέξτε Συνδρομή μετά προσθέστε τη Συνεδρία στη Συνδρομή σας.