Virginia Satir

Virginia Satir

Η Virginia Satir ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας και θεραπεύτρια, ιδιαίτερα γνωστή για την προσέγγισή της στην οικογενειακή θεραπεία και το πρωτοποριακό έργο της στο πεδίο της βιωματικής οικογενειακής θεραπείας. Θεωρείται ευρέως ως η «Μητέρα της Οικογενειακής Θεραπείας».Αυτή η διάσημη προσωπικότητα κάποτε δήλωσε: Η οικογένεια είναι ένας μικρόκοσμος. Γνωρίζοντας πώς να θεραπεύσω την οικογένεια, ξέρω πώς να θεραπεύσω τον κόσμο.

Η Virginia Satir είναι μια από τις θεμελιώδεις προσωπικότητες στην ανάπτυξη της οικογενειακής θεραπείας. Πίστευε ότι μια υγιής οικογενειακή ζωή περιλάμβανε ένα ανοιχτό και αμοιβαίο μοίρασμα στοργής, συναισθημάτων και αγάπης. Η Satir είχε τεράστια συνεισφορά στην οικογενειακή θεραπεία μέσω της κλινικής πρακτικής και της εκπαίδευσής της. Ξεκίνησε τη θεραπεία οικογενειών το 1951 ενώ ίδρυσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Illinois State Psychiatric Institute το 1955.

Υπήρξε διευθύντρια εκπαίδευσης στα ινστιτούτα Mental Research Institute in Palo Alto από το 1959 έως το 1966 και Esalen Institute in Big Sur beginning από το 1966 και έπειτα. Επίσης, έδωσε διαλέξεις και οργάνωσε εργαστήρια στη βιωματική οικογενειακή θεραπεία σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Είναι γνωστή για τη δημιουργία του Virginia Satir Change Process Model, ενός ψυχολογικού μοντέλου που αναπτύχθηκε μέσω κλινικών μελετών.

Η αυθεντική ζεστασιά και στοργή της Satir ήταν εμφανής στη φυσική τάση της να ενσωματώνει συναισθήματα και συμπόνια στη θεραπευτική σχέση. Πίστευε ότι η στοργή και η αποδοχή είναι βασικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να ανοίξουν την καρδιά τους σε άλλους.

Περισσότερο από όλους τους άλλους θεραπευτές, η Satir υπήρξε η πιο ισχυρή φωνή που υποστήριζε ολόψυχα τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας ως τις πιο σημαντικές πτυχές της θεραπείας. Η Σατίρ πέθανε το 1988 έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος.


Δείτε τις συνεδρίες για: Virginia Satir

Οικογενειακή Θεραπεία με τη Βιρτζίνια Σατίρ

Παρακολουθήστε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της οικογενειακής θεραπείας σε δράση: τη Βιρτζίνια Σατίρ! Η Σατίρ σε αυτό το βίντεο, μέσω της θεραπευτικής της ζεστασιάς και των μοναδικών εμπειρικών επεμβάσεων, παρέχει ένα θεωρητικό μοντέλο για τον προσδιορισμό της πρόγνωσης μιας οικογένειας και παρέχει απλόχερα μια συναρπαστική ματιά στο χαρακτηριστικό της ύφος!
Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Διάρκεια: 1:04:00

Διαβάστε Περισσότερα