James Bugental

James Bugental

Ο James Bugental ήταν ένας από τους κυρίαρχους θεωρητικούς και υποστηρικτές του κινήματος της Υπαρξιακής Ανθρωπιστικής Θεραπείας.Συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου «Η αναζήτηση της αυθεντικότητας» και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα έργα του που τον καθιέρωσαν ως συγγραφέα. Ο Bugental ήταν αποδέκτης πολυάριθμων βραβείων, επιφανής δάσκαλος χιλιάδων ψυχοθεραπευτών και είχε πραγματικά μια σημαντική και διαρκή συμβολή στον τομέα της ψυχολογίας.

Υπήρξε θεραπευτής, δάσκαλος και συγγραφέας για πάνω από 50 χρόνια. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο, το 1955 του απενεμήθη ο τίτλος “Fellow of the American Psychological Association” και ήταν ο πρώτος αποδέκτης του βραβείου Rollo May του Τμήματος Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας του APA. Κατείχε ηγετικές θέσεις σε μια σειρά επαγγελματικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Pροέδρου της Κρατικής Ψυχολογικής Εταιρείας Καλιφόρνιας.


Δείτε τις συνεδρίες για: James Bugental

Yπαρξιακή Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία στην Πράξη (Μέρος 2ο)

Η "Υπαρξιακή Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία στην Πράξη" παρουσιάζει τον James Bugental, τον θρυλικό θεραπευτή και δάσκαλο, στη δεύτερη, από τις δύο συνεδρίες, να ξετυλίγει την ψυχοθεραπευτική του μέθοδο με την ίδια θεραπευόμενη.
Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Διάρκεια 2ου Μέρους: 1:20:54

Διαβάστε Περισσότερα

Yπαρξιακή Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία στην Πράξη (Μέρος 1ο)

Η Υπαρξιακή Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία στην Πράξη παρουσιάζει τον James Bugental, τον θρυλικό θεραπευτή και δάσκαλο, να διεξάγει δύο πραγματικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με την ίδια θεραπευόμενη. Δείτε εδώ την πρώτη συνεδρία.
Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Διάρκεια 1ου Μέρους: 1:03 λεπτά

Διαβάστε Περισσότερα

Eποπτεία Υπαρξιακής Θεραπείας

Μία σπάνια και ανεκτίμητη ευκαιρία να παρακολουθήσετε τον διάσημο υπαρξιακό-ανθρωπιστικό ψυχοθεραπευτή James Bugental να επιδεικνύει τις δεξιότητές του και το μοναδικό του ύφος σε μία εποπτεία έμπειρων θεραπευτών.
Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Διάρκεια: 1:08:00

Διαβάστε Περισσότερα