• Αρχική
  • Θεραπευτικές Προσεγγίσεις
Θεραπεία Παιδιού

Θεραπεία Παιδιού

Η ψυχοθεραπεία παιδιού είναι μια θεραπευτική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί έχει τη δυνατότητα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, να κατανοήσει, να αποτυπώσει τις δυσκολίες του και να αποδεχτεί τον εαυτό του.Επίσης, μέσα από την θεραπεία, το παιδί μπορεί να αναπτύξει τις δυνάμεις του και τις ικανότητές του, να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση του και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να εκφράσει τα συναισθήματα του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά και να εκφράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

Η θεραπεία παιδιού χρησιμοποιεί το λόγο, το παιχνίδι, τη ζωγραφική την αφήγηση ιστοριών, ώστε να δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να εκφραστεί μέσα από τρόπους που το ίδιο γνωρίζει και χωρίς να φοβάται. Απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να ανταποκριθεί το παιδί είναι η παράλληλη ψυχοθεραπευτική ή συμβουλευτική υποστήριξη των γονιών.

Η θεραπεία παιδιού αφορά σε παιδιά που εμφανίζουν διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς και παραβατικότητας, επιθετικότητα, κατάθλιψη, φοβίες, σχολική φοβία, σχολική άρνηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, κλπ.


Δείτε τις συνεδρίες για: Θεραπεία Παιδιού

Συμβουλευτική Εποπτεία για τη θεραπεία παιδιών

Σε αυτή τη ζωντανή συνεδρία συμβουλευτικής, η Violet Oaklander σας δίνει μια απτή και ξεκάθαρη καθοδήγηση για να δουλεύετε με διάφορες περιπτώσεις παιδιών, ενώ παράλληλα θα αποκτάτε πρακτικές δεξιότητες, εργαλεία και τεχνικές για να χρησιμοποιήσετε αμέσως στη θεραπεία παιδιών!
Το βίντεο προβάλλεται με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Διάρκεια: 01:46:00

Διαβάστε Περισσότερα

Ο δρόμος προς την Επιτυχημένη Θεραπεία Παιδιού

Παρακολουθήστε τον Robin Walker, αυθεντία στη Θεραπεία Παιδιού να αναπαριστά το θεραπευτικό παιχνίδι με παιδιά μέσα από ένα εξαιρετικό επιμορφωτικό βίντεο που στοχεύει να βοηθήσει τους θεραπευτές να αναπτύξουν αυθεντικές, ενσυναισθηματικές και διασκεδαστικές σχέσεις με τα παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα