• Αρχική
  • Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) είναι μια προσέγγιση που εστιάζει στο συμπτώματα της συμπεριφοράς και βοηθά τους ανθρώπους να δουν τη σχέση μεταξύ πεποιθήσεων, σκέψεων και συναισθημάτων, καθώς και τα επακόλουθα συμπεριφορικά πρότυπα και δράσεις τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Δραματοθεραπεία

Η δραματοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που παρέχει ένα θεατρικό σύστημα για τους θεραπευόμενους προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να λύσουν τα προβλήματά τους και να επιτύχουν τους θεραπευτικούς στόχους τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Gestalt

Η έννοια Gestalt έχει ως βάση την αρχή ότι το «όλο είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του».

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Έκθεσης

Η θεραπεία έκθεσης είναι ένας τύπος συμπεριφορικής θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους ανθρώπους να διαχειρίζονται τους φόβους που τους προκαλούν προβλήματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Ζεύγους

Η Θεραπεία Ζεύγους γνωστή και ως συμβουλευτική γάμου ή συμβουλευτική σχέσεων, είναι μια μορφή θεραπείας που υποστηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε στενές σχέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Ομάδας

Η ομαδική θεραπεία, αναφέρεται στην θεραπεία που γίνεται με τον ψυχολόγο και έναν αριθμό από θεραπευόμενους. Ο αριθμός αυτός ποικίλει, χωρίς όμως να είναι λιγότερος από 4 και μεγαλύτερος από 10.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Παιδιού

Η ψυχοθεραπεία παιδιού είναι μια θεραπευτική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί έχει τη δυνατότητα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, να κατανοήσει, να αποτυπώσει τις δυσκολίες του και να αποδεχτεί τον εαυτό του.

Διαβάστε Περισσότερα

Οικογενειακή Θεραπεία

Η Oικογενειακή Θεραπεία είναι σχεδιασμένη για να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα που επηρεάζουν την ψυχική υγεία της οικογένειας, όπως σημαντικές μεταβάσεις στη ζωή ή παθήσεις ψυχικής υγείας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ο βασικός τρόπος θεραπείας ή ως μία συμπληρωματική προσέγγιση.

Διαβάστε Περισσότερα

Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (Εmotionally Focused Therapy)

Η Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση βασισμένη στην προϋπόθεση ότι τα συναισθήματά μας αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας και έναν οδηγό για τις ατομικές επιλογές μας και τη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Σωματική θεραπεία

Η σωματική ψυχοθεραπεία, είναι μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει το μυαλό, το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα του θεραπευόμενου.

Διαβάστε Περισσότερα

Υπαρξιακή Θεραπεία

Η Yπαρξιακή Θεραπεία χρησιμοποιεί μια θετική προσέγγιση που επικροτεί τις ανθρώπινες ικανότητες και φιλοδοξίες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τους περιορισμούς της ανθρώπινης φύσης. Έχει πολλές ομοιότητες με την ανθρωπιστική ψυχολογία, τη βιωματική ψυχοθεραπεία, την αναλυτική ψυχοθεραπεία και τη σχεσιακή ψυχοθεραπεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχανάλυση

Η Ψυχανάλυση ανταπτύχθηκε από τον Αυστριακό ψυχίατρο Sigmund Freud. Χαρακτηρίζεται από δυναμική θεώρηση όλων των πλευρών της πνευματικής ζωής, συνειδητής και μη συνειδητής, με ιδιαίτερη έμφαση στα φαινόμενα του υποσυνειδήτου και του ασυνειδήτου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχοθεραπεία για Νέους Θεραπευτές

Μια ομάδα νέων θεραπευτών αποκαλύπτει τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου τους, να βλέπουν θεραπευόμενους. Ιδιαίτερα χρήσιμο και απαραίτητο για την προετοιμασία των ψυχοθεραπευτών που ξεκινούν θεραπεία.

Διαβάστε Περισσότερα


Αποτελέσματα 1 - 13 από 13